Osama ben Laden, acuzat de "terorism imoral"

Unul dintre fondatorii reţelei al-Qaida, Sayyid Imam al-Sharif, i-a criticat pe liderii organizaţiei teroriste, Osama ben Laden şi Ayman al-Zawahiri, relatează cotidianul Haaretz în ediţia electronică.

111 afișări
Imaginea articolului Osama ben Laden, acuzat de "terorism imoral"

Osama ben Laden, acuzat de "terorism imoral"

Criticile lui Sharif la adresa ideologiei al-Qaida şi a eşecurilor liderilor acesteia au provocat o dezbatere amplă.

"Fiecare strop de sânge care a fost sau este vărsat în Afganistan şi Irak este responsabilitatea lui ben Laden şi a lui Zawahiri şi a adepţilor lor", scrie în cartea sa Sharif, condamnat la închisoare pe viaţă la Cairo. El a calificat totodată atentatele de la 11 septembrie drept imorale şi contraproductive.

"Atacarea Americii a devenit cea mai scurtă cale spre celebritate în rândul arabilor şi musulmanilor. Dar la ce îţi foloseşte dacă distrugi o clădire a duşmanului, iar el îţi distruge o ţară? La ce bun dacă omori unul de-ai lor, iar ei omoară o mie de-ai tăi? Asta este pe scurt părea mea despre 11 septembrie", continuă Sharif.

El i-a criticat de asemenea pe musulmanii care se stabilesc în Occident doar pentru a organiza atentat teroriste. "Dacă v-au permis să intraţi în ţara lor şi să trăiţi alături de ei, şi dacă v-au oferit siguranţă pentru voi şi banii voştri, şi v-au oferit posibilitatea să munciţi şi să studiaţi sau v-au acordat azil politic (...) nu este onorabil" să îi trădaţi, provocând moarte şi distrugere, adaugă el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici