Osama ben Laden, localizat de serviciile secrete americane

Liderul al-Qaida, Osama ben Laden, se ascunde în nordul Pakistanului, în apropierea masivului K2, potrivit postului de televiziune al-Arabiya, iar serviciile americane intenţionează să îl captureze în cadrul unei operaţiuni de proporţii.

14 afișări
Imaginea articolului Osama ben Laden, localizat de serviciile secrete americane

Osama ben Laden, localizat de serviciile secrete americane (Imagine: Mediafax Foto)

Potrivit postului care emite din Dubai, zilele trecute, oficiali din domeniul securităţii în cadrul armatei americane s-au reunit la baza militară din Doha, Qatar, pentru a stabili detaliile pentru capturarea liderului al-Qaida, relatează La Repubblica în ediţia electronică de luni. La reuniune ar fi participat şi ambasadorul Statelor Unite la Islamabad, Anne Peterson.

CIA l-ar fi localizat pe teroristul saudit în zona supranumită "acoperişul lumii". Mai precis, ben Laden s-ar afla într-o zonă din Pakistan care se învecinează la vest cu Afganistanul, în special cu provincia Konrad şi cu regiunea muntoasă Nurestan, iar la nord cu China.

Americanii sunt îngrijoraţi că de acolo ben Laden ar planifica noi atentate asupra Occidentului folosindu-se de cetăţeni arabi dar şi de europeni convertiţi recent la Islam.

Prezenţa lui Anne Peterson la reuniune pare a servi tocmai pentru a înţelege care ar fi impactul la nivel local în cazul unei vaste ofensive militare americane în zona tribală a Pakistanului, regiune care susţine talibanii.

La reuniunea din Doha a fost prezent şi generalul David Petraeus, comandantul forţelor americane în Irak.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici