Osama ben Laden nu se ascunde în Pakistan, ci în Afganistan - ministru

Osama ben Laden nu este în Pakistan, iar atacurile americane cu rachetă împotriva lui sunt inutile, susţine ministrul de Interne de la Islamabad, Rehman Malik, citat de Sunday Times, în ediţia electronică.

28 afișări
Imaginea articolului Osama ben Laden nu se ascunde în Pakistan, ci în Afganistan - ministru

Osama ben Laden

"Dacă Osama ar fi în Pakistan, am şti, cu toate sutele de militari pe care i-am trimis în zonele tribale în ultimele luni", a declarat Malik. "Dacă el şi cei patru sau cinci lideri ar fi fost în zona noastră, ar fi fost capturaţi, după modul în care desfăşurăm căutările", a explicat el, adăugând că, potrivit informaţiilor lor, "Osama este în Afganistan, probabil în Kunar, având în vedere că cea mai mare parte a activităţilor împotriva Pakistanului sunt direcţionate din Kunar".

Washingtonul nu recunoaşte direct atacurile cu rachetă de pe teritoriul pakistanez, dar oficialii de la Islamabad susţin că Statele Unite au desfăşurat peste 40 de atacuri în ultimele zece luni, provocând moartea a sute de persoane. Oficialii CIA susţin că aceste atacuri au fost extrem de eficiente în distrugerea abilităţii reţelei al-Qaida de a opera. Totuşi, Malik insistă că aceştia îşi pierd timpul deoarece conducerea al-Qaida se află pe teritoriul afgan.

Deşi armata nu i-a capturat încă pe liderii talibanilor din Swat, ministrul de Interne susţine că principalul conducător al acestora, Maulana Fazlullah, a fost lovit de două ori şi este grav rănit. "Sunt foarte încrezător că îl vom prinde", a declarat el. "Nu numai că am ucis mulţi dintre ei, dar le-am distrus ascunzătorile şi depozitele de arme", a adăugat el, precizând că familiile liderilor militanţi au fost găsite ascunzându-se în taberele de refugiaţi.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici