Ostatic canadian, executat de grupul islamist Abu Sayyaf în Filipine

Cetăţeanul canadian Robert Hall, ce era ţinut ostatic de către militanţi ai grupului Abu Sayyaf, care are legături cu reţelele teroriste Stat Islamic şi Al-Qaida, a fost ucis luni, după ce termenul de plată a răscumpărării pentru eliberarea sa a expirat, relatează BBC News online.

1299 afișări
Imaginea articolului Ostatic canadian, executat de grupul islamist Abu Sayyaf în Filipine

Ostatic canadian, executat de grupul islamist Abu Sayyaf în Filipine

Prim-ministrul canadian, Justin Trudeau, a declarat că după toate probabilităţile Robert Hall a fost ucis de militanţii ce-l ţineau captiv.

Acesta fusese răpit în luna septembrie 2015 împreună cu alţi trei cetăţeni din Canada, Filipine şi Norvegia de lângă un debarcader din apropierea oraşului Davao.

Gruparea teroristă Abu Sayyaf ceruse o răscumpărare de câteva milioane de dolari. Guvernele statelor Filipine şi Canada se opun răscumpărărilor ostaticilor. Filipine a lansat, în schimb, operaţiuni militare împotriva grupului radical.

Abu Sayyaf este un grup de militanţi islamişti, cunoscut ca fiind violent, ce-şi are originea în insurgenţa separatistă din sudul insulei Filipine. Gruparea are legături cu reţelele teroriste Stat Islamic şi Al-Qaida.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici