Pacea este posibilă doar cu o anumită condiţie. Cum vede Zelenski semnarea unui tratat cu Rusia pe viitor

  • Orice acord de pace cu Rusia depinde doar de retragerea forţelor ruse la poziţiile lor de dinainte de invazie, susţine preşedintele Voldomir Zelenski
  • Preşedintele Ucrainei a declarat că acesta este minimul pe care ţara sa îl poate accepta
  • Rusia se luptă în prezent pentru a prelua controlul deplin asupra oraşului Mariupol, unde au întâmpinat rezistenţa acerbă a trupelor ucrainene
6253 afișări
Imaginea articolului Pacea este posibilă doar cu o anumită condiţie. Cum vede Zelenski semnarea unui tratat cu Rusia pe viitor

Sursa foto: MediafaxFoto

Preşedintele ucrainean Voldomir Zelenski este de părere că războiul se poate finaliza cu un tratat de pace doar dacă Rusia se retrage în vechile graniţe.

„Pentru a opri războiul dintre Rusia şi Ucraina, un pas esenţial ar fi redobândirea situaţiei din 23 februarie. Am fost ales de poporul Ucrainei ca preşedinte al Ucrainei, nu ca preşedinte al unei mini-Ucraine. Acesta este un punct foarte important pentru obţinerea păcii”, a declarat Zelenski.

Preşedintele Ucrainei nu a menţionat nimic de Crimeea, anexată de Rusia în 2014, semn că este de acord cu status quo-ul de dinainte de invazie, relatează BBC.

Rusia se luptă în prezent pentru a prelua controlul deplin asupra oraşului Mariupol, unde au întâmpinat rezistenţa acerbă a trupelor ucrainene. Dacă va fi cucerit, Mariupol ar fi cea mai mare realizare a Rusiei în două luni de război şi i-ar oferi preşedintelui rus Vladimir Putin un motiv în plus de sărbătoare de Ziua Victoriei, din 9 mai.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici