Pacientul nr. 1 din Napoli s-a vindecat după 25 de zile. „Boala e ca pokerul, poţi câştiga sau pierde totul”

Pacientul nr. 1 din Napoli, un avocat de 49 de ani, s-a vindecat. Avocatul a stat 25 de zile în spital, din care 13 pe oxigen şi spune că boala e ca pokerul: „poţi câştiga sau pierde totul”.

1084 afișări
Imaginea articolului Pacientul nr. 1 din Napoli s-a vindecat după 25 de zile. „Boala e ca pokerul, poţi câştiga sau pierde totul”

Pacientul nr. 1 din Napoli s-a vindecat după 25 de zile. „Boala e ca pokerul, poţi câştiga sau pierde totul”

La Repubblica a publicat un scurt interviu cu pacientul nr. 1 din Napoli, internat la începutul lunii martie în spital.

„Acest virus este ca o ultimă mână de poker, poţi câştiga şi recupera sau pierde totul", spune Francesco, avocatul în vârstă de 49 de ani. Acesta s-a întors acasă vineri, după 25 de zile de spital.

Ceilalţi şapte membri ai biroului său care sunt acum negativi şi-au reluat activitatea.

„Ne-am organizat cu 12 adrese de e-mail fiecare şi o cameră virtuală care ne-a permis să gestionăm de la distanţă fiecare proces. Am trecut prin momente grele”, a spus avocatul.

„Am fost menţionat ca pacientul numărul 1 al oraşului şi acest lucru m-a rănit profund, pentru că nu este adevărat: în spital au existat oameni care au luat virusul înaintea mea, toţi reveniţi din nord”, a adăugat avocatul.

Potrivit acestuia, există un lucru pe care mulţi nu l-au înţeles, şi anume că e vorba de „un război”: „Eu însumi, în spital, m-am simţit ca un prizonier de război. Timp de 25 de zile am văzut oameni suferind. Am avut 12, poate 13 zile singur, pe oxigen. Nu aş dori asta nici celui mai mare duşman al meu. Mă simt un ghinionist norocos", a adăugat Francesco.

Întrebat de îşi doreşte acum, avocatul a răspuns că vrea doar să fiu liniştit şi să se întoarcă la muncă: „Mi-aş dori să fi fost un vis rău. Să mă trezesc şi să găsesc lumea aşa cum era înainte. Întrucât nu este posibil, sper că cel puţin acest război se va încheia în curând pentru toată lumea”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici