Păcura deversată în Marea Neagră ucide delfinii

Păcura deversată de un petrolier rus în apele Mării Negre ucide delfinii, iar Marea Azov, situată în apropiere, ar putea fi grav poluată dacă nu sunt adoptate măsuri urgente, a avertizat agenţia rusă de mediu, citată de Reuters.

2 afișări
Imaginea articolului Păcura deversată în Marea Neagră ucide delfinii

Păcura deversată în Marea Neagră ucide delfinii

Oleg Mitvol, directorul adjunct al agenţiei ruse de mediu Rosprirodnadzor, a declarat că petrolul deversat în urma furtunii de duminică a poluat litoralul Mării Negre pe o lungime de 50 de kilometri, iar echipele de intervenţie vor fi nevoite să înlăture circa 10.000 de tone de păcură depusă pe mal.

Mitvol a precizat că aproximativ 1.500 de tone de petrol formează în continuare o pată pe suprafaţa mării, provocând moartea a mii de păsări şi peşti.

"Din păcate, nu doar peştii sunt în pericol, ci şi mamiferele marine, am descoperit şi cazuri de delfini morţi", a declarat acesta într-o conferinţă de presă.

Ecologiştii susţin că delfinii din Marea Neagră sunt la un pas de dispariţie. Programul ONU pentru Mediu a declarat anul 2007 anul delfinului.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici