Pagube de 340 de milioane de euro în China, după trecerea furtunii tropicale Muifa

China a apreciat marţi la 3,1 miliarde de yuani (340 de milioane de euro) pagubele provocate de trecerea furtunii tropicale Muifa în apropierea zonelor de litoral.

197 afișări
Imaginea articolului Pagube de 340 de milioane de euro în China, după trecerea furtunii tropicale Muifa

Pagube de 340 de milioane de euro în China, după trecerea furtunii tropicale Muifa (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Agenţia meteorologică locală a modificat clasificarea de la taifun la furtună tropicală şi ulterior la depresiune, prognozând că aceasta urmează să ajungă în Coreea de Nord în cursul zilei de marţi.

Deşi furtuna nu a ajuns pe teritoriul Chinei, în zonele de litoral au fost înregistrate rafale violente de vânt, ploi torenţiale şi valuri puternice.

Autorităţile chineze au precizat că 1,35 de milioane de locuitori au fost evacuaţi, 600 de locuinţe au fost distruse, iar alte 4.800 au fost avariate.

În Coreea de Sud, Muifa a provocat moartea a patru persoane, în timp ce în China o persoană a fost dispărută, după scufundarea unei ambarcaţiuni. Alte zeci de mii de ambarcaţiuni au fost rechemate în porturi în ultimele zile, ca măsură de precauţie.

La Shanghai, unde sute de zboruri fuseseră anulate din cauza apropierii furtunii, au fost înregistrate numai pagube minore şi întreruperi ale alimentării cu energie electrică.

Armata şi angajaţii au reuşit luni să asigure protecţia unei uzine petrochimice din provincia Liaoning, ameninţată după ruperea unui dig.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici