Pakistan: 99 de cazuri de holeră în zonele afectate de inundaţii

Autorităţile sanitare pakistaneze au confirmat 99 de cazuri de holeră în zonele afectate de inundaţii, a anunţat luni, într-un comunicat, Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS).

137 afișări
Imaginea articolului Pakistan: 99 de cazuri de holeră în zonele afectate de inundaţii

Pakistan: 99 de cazuri de holeră în zonele afectate de inundaţii (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Aceste cazuri de holeră au fost semnalate în provinciile cele mai afectate de inundaţii (Sindh, Punjab şi Khyber Pakhtunkhwa), a precizat OMS.

Ministerul pakistanez al Sănătăţii, OMS şi alţi parteneri locali şi internaţionali "colaborează strâns pentru a preveni orice propagare a bolilor, inclusiv a holerei, şi pentru a trata persoanele afectate", menţionează comunicatul.

OMS precizează că peste 60 de centre de tratare a diareei sunt sau urmează să fie operaţionale, în Pakistan, în cele mai afectate 46 de zone din ţară.

Pe de altă parte, cazurile de dengă şi febră hemoragică, boli endemice în Pakistan, s-au multiplicat în ultimele săptămâni, notează OMS.

Conform comunicatului, autorităţile pakistaneze au menţionat 26 de cazuri de febră hemoragică, dintre care trei mortale, precum şi 1.500 de cazuri de dengă, dintre care 15 mortale.

Transmiterea acestor boli "s-a intensificat în ţară cu o incidenţă crescută şi o extindere geografică", mai spune OMS, care notează că inundaţiile recente din Pakistan ar fi putut contribui la această creştere.

Inundaţii fără precedent au devastat sudul Pakistanului în iulie, afectând 21 de milioane de persoane. Dintre acestea, 12 milioane au nevoie de ajutor de urgenţă, potrivit ONU.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici