Pakistan: Cel puţin 27 de morţi, într-un atac aparent american

Cel puţin 27 de agenţi străini ai reţelei al-Qaida au fost ucişi sâmbătă, în urma unui atac aparent american asupra unei importante tabere a talibanilor aflată în Pakistan, au declarat oficiali din serviciile de securitate pakistaneze.

16 afișări
Imaginea articolului Pakistan: Cel puţin 27 de morţi, într-un atac aparent american

Pakistan: Cel puţin 27 de morţi, într-un atac aparent american (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Două rachete lansate de un avion fără pilot au lovit tabăra comandantului taliban Baitullah Mehsud, aflată în zona tribală Ladha, în apropierea graniţei cu Afganistanul, au precizat sursele citate, adăugând însă că Mehsud nu se afla în tabără în momentul atacului.

Doi arabi, mai mulţi talibani locali şi câţiva uzbeci au fost ucişi în urma atacului, ultimul dintr-o serie de operaţiuni care au determinat proteste vehemente din partea autorităţilor pakistaneze.

"Bilanţul dublului atac cu rachete a crescut la 27 de victime", a declarat un înalt oficial din serviciile de securitate, revizuind un bilanţ anterior, de 20 de victime.

Mehsud este liderul grupării Tehreek-eTaliban Pakistan (TTP) şi este unul dintre militanţii căutaţi de autorităţile pakistaneze, fiind acuzat că a pregătit atentatul din 2007 asupra fostului premier Benazir Bhutto.

Locuitorii din zonă au relatat că militanţii talibani au înconjurat zona unde s-a produs atacul, aflată într-o regiune izolată, şi nu permit accesul nici unei persoane. Clădirea a fost complet distrusă şi multe victime sunt îngropate sub dărâmături.

Atacul a avut loc în pofida speranţelor Pakistanului că noua administraţie americană va revizui politicile şi va renunţa la atacurile considerate de Islamabad drept încălcări ale suveranităţii.

În ultimul an, mai mulţi agenţi al-Qaida au fost ucişi în atacuri similare, care au alimentat însă sentimentele antiamericane în Pakistan şi în special în zonele tribale.

Citeşte şi:

Obama a discutat pentru prima dată, la telefon, cu preşedintele Pakistanului

India acuză direct serviciile secrete pakistaneze de organizarea atentatelor de la Bombay

Pakistan: Cel puţin 30 de morţi, într-un atentat comis lângă o moschee şiite

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici