Pakistanezul care a relatat pe Twitter raidul împotriva lui ben Laden vrea să fie lăsat să doarmă - VIDEO

Sohaib Athar, pakistanezul devenit celebru după ce a relatat pe Twitter despre raidul american asupra reşedinţei lui Osama ben Laden, vrea să fie lăsat să se odihnească, el scriind într-un mesaj "Ben Laden este mort. Nu l-am omorât eu. Vă rog, lăsaţi-mă să dorm acum".

379 afișări
Imaginea articolului Pakistanezul care a relatat pe Twitter raidul împotriva lui ben Laden vrea să fie lăsat să doarmă - VIDEO

Pakistanezul care a relatat pe Twitter raidul împotriva lui ben Laden vrea să fie lăsat să doarmă

Aflat în orăşelul Abbottabad în căutarea liniştii, consultantul în domeniul informatic era un simplu utilizator de Twitter. În noaptea de duminică spre luni, el a postat mesaje în care se plângea de zgomotul făcut de elicoptere, începând astfel să relateze despre raid, fără a şti care era ţinta acestuia.

În scurt timp, el a devenit o celebritate, iar contul său de Twitter era urmărit de peste 94.000 de persoane marţi.

Athar, în vârstă de 33 de ani, a primit numeroase emailuri şi cereri de interviuri din partea presei din întreaga lume, iar blogul său a fost chiar ţinta unui atac informatic.

Sohab Athar, care afirmă că are "18 ani de experienţă în programare şi şapte în paternitate", a ignorat majoritatea cererilor de interviuri şi nu pare să aibă nici o dorinţă de a rămâne în lumina reflectoarelor.

Conform prezentării din contul său de Twitter, Sohaib Athar, care scrie sub numele ReallyVirtual, a decis "să facă o pauză şi să fugă din oraş şi cursa permanentă, refugiindu-se în munţi", împreună cu computerul său.

"Sunt online, aici încă nu este electricitate, iar războaiele nu s-au terminat. Lumea nu s-a schimbat", a scris el într-un mesaj publicat marţi.

Primul mesaj referitor la raid a fost publicat pe 1 mai seara, când Athar se afla în locuinţa sa din Abbottabad: "un elicopter survolează Abbottabad, la ora 1 (este ceva rar)", urmat de "pleacă, elicopterule, înainte să scot bătătorul uriaş".

"Suflu uriaş care zgâlţâie ferestrele, aici, în Abbottabad. Sper că nu e începutul a ceva periculos", a scris el în noaptea de duminică spre luni.

"Totul este tăcut după explozie, dar un prieten a auzit-o de la 6 kilometri. Elicopterul a plecat", adaugă el, ceva mai târziu. "Aş spune că bătătorul meu uriaş a funcţionat", a glumit Athar, ataşând un link către un articol referitor la un accident de elicopter.

Ulterior, el a început să îşi pună întrebări: "cele câteva persoane care sunt online acum spun că unul dintre elicoptere nu era pakistanez".

"Este ironic, pentru ca plecarea la Abbottabad intra în strategia mea de linişte şi securitate", glumeşte ReallyVirtual într-un mesaj.

Consultantul pakistanez a făcut în cele din urmă legătura dintre evenimentele pe care le-a descris pe Twitter şi anunţul făcut de preşedintele american, fără a-şi da însă seama de celebritatea pe care i-o vor aduce mesajele. "Osama ben Laden ucis la Abbottabad, Pakistan. ISI (serviciile de informaţii pakistaneze - n.red.) au confirmat. Oh, să vorbim despre vecini!" sau "Oops, acum sunt cel care a transmis în direct raidul împotriva lui Osama fără să ştie!", a mai scris el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici