Pakistanul a transferat în valea Swat trupe de la graniţa cu India

Preşedintele pakistanez, Asif Ali Zardari, a anunţat vineri că trupele staţionate la graniţa cu India au fost transferate către regiunea Swat, unde se desfăşoară o amplă ofensivă împotriva talibanilor.

34 afișări
Imaginea articolului Pakistanul a transferat în valea Swat trupe de la graniţa cu India

Pakistanul a transferat în valea Swat trupe de la graniţa cu India (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Am făcut deja acest lucru", a spus Zardari, întrebat, într-o emisiune a postului de televiziune PBS, de ce Pakistanul menţine trupe la graniţa cu India, deşi acestea ar fi mai utile în lupta împotriva talibanilor. El nu a precizat însă numărul militarilor transferaţi.

Armata pakistaneză este implicată, de aproape două săptămâni, într-o amplă ofensivă împotriva talibanilor în valea Swat, fostă zonă turistică aflată în prezent sub controlul militanţilor.

Forţele pakistaneze au anunţat vineri că au ucis aproape 160 de talibani în decurs de 24 de ore şi au declanşat o ofensivă "de mare amploare" în regiunea unde încearcă să obţină eliminarea tuturor combatanţilor care au legături cu al-Qaida.

Zardari a anunţat vineri un "război total" împotriva talibanilor

"Este o ofensivă, este război. Dacă ne ucid militarii, atunci vom face şi noi acelaşi lucru", a spus el la Washington, unde se află începând de miercuri şi unde a fost primit de preşedintele american, Barack Obama.

În ceea ce priveşte relaţiile cu India, rival istoric al Pakistanului, Zardari a reluat promisiunea de cooperare în vederea îmbunătăţirii relaţiilor. "Am considerat întotdeauna India drept un vecin cu care vrem să ne îmbunătăţim relaţiile", a spus el.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici