Pakistanul critică operaţiunea neautorizată împotriva lui Osama ben Laden

Pakistanul şi-a exprimat marţi preocuparea faţă de operaţiunea americană care a condus la moartea lui Osama ben Laden, în apropiere de Islamabad, apreciind că astfel de "acţiuni unilaterale neautorizate" nu ar trebui să se repete.

1332 afișări
Imaginea articolului Pakistanul critică operaţiunea neautorizată împotriva lui Osama ben Laden

Pakistanul critică operaţiunea neautorizată împotriva lui Osama ben Laden (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Ministerul Afacerilor Externe a negat că autorităţile civile sau militare din Pakistan au ştiut dinainte de operaţiune, excluzând categoric posibilitatea ca elicopterele americane să fi decolat de pe baze pakistaneze.

"Pakistanul îşi exprimă preocuparea fermă şi rezervele asupra modului în care guvernul american a efectuat această operaţiune, fără informarea sau autorizaţia prealabilă a guvernului pakistanez", potrivit unui comunicat al ministerului.

Astfel de "acţiuni unilaterale neautorizate" nu trebuie să devină o regulă şi nu trebuie să constituie "un precedent pentru vreun stat, inclusiv Statele Unite", continuă comunicatul.

"Aceste acţiuni afectează cooperarea şi uneori reprezintă de asemenea o ameninţare pentru pacea şi securitatea internaţionale", adaugă comunicatul.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici