Pakistanul testează o rachetă cu rază medie de acţiune, având capacitate nucleară

Pakistanul a lansat miercuri cu succes o rachetă cu rază medie de acţiune, având capacitate nucleară, la câteva zile după ce rivalul său, India, a reuşit primul său tir de rachetă cu rază lungă de acţiune, a anunţat armata.

436 afișări
Imaginea articolului Pakistanul testează o rachetă cu rază medie de acţiune, având capacitate nucleară

Pakistanul testează o rachetă cu rază medie de acţiune, având capacitate nucleară (Imagine: Arhiva Mediafax Foto/AFP)

Raza exactă a dispozitivului nu a fost precizată, dar experţii au indicat că ar putea atinge o ţintă situată la 2.500 sau 3.000 de kilometri.

"Pakistanul a procedat astăzi cu succes la un tir de rachetă balistică cu rază medie Hatf IV Shaheen-1A", se arată într-un comunicat al armatei pakistaneze.

Joi, India a anunţat triumfal primul său tir de rachetă cu rază lungă de acţiune, cu capacitate nucleară, un succes tehnologic incontestabil.

India şi Pakistanul, singura putere nucleară dovedită din lumea musulmană, au fost implicate în trei războaie de la independenţa celor două ţări vecine în 1947.

Racheta pakistaneză este o versiune ameliorată a modelului Shaheen-1 şi poate transporta atât ogive nucleare, cât şi convenţionale, a dat asigurări armata. Pakistanul testează în mod regulat rachete cu rază scurtă şi medie de acţiune.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici