Palestinienii acuză Israelul că distruge eforturile de pace ale Statelor Unite

Guvernul Israelului "distruge" eforturile secretarului de Stat american John Kerry de relansare a procesului de pace, acuză negociatorul palestinian Saeb Erakat, după confirmarea unor proiecte de construcţii în colonii din Ierusalimul de Est.

124 afișări
Imaginea articolului Palestinienii acuză Israelul că distruge eforturile de pace ale Statelor Unite

Palestinienii acuză Israelul că distruge eforturile de pace ale Statelor Unite (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Noi considerăm că recentele decizii ale Guvernului israelian distrug în mod real şi oficial eforturile lui Kerry", a declarat Erakat.

Oficialul palestinian a acuzat Israelul că ar avea "un plan sistematic de distrugere a eforturilor lui Kerry, un plan care conduce la intensificarea acţiunilor de colonizare".

Potrivit observatorului anticolonizare Terrestrial Jerusalem, Israelul va construi 300 de locuinţe în colonia Ramot şi alte 797 în Gilo.

Deciziile au fost luate la mai puţin de o săptămână după vizita efectuată de Kerry în regiune în încercarea de relansare a procesului de pace israelo-palestinian.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici