Palestinienii, bucuroşi după rezoluţia ONU: Israelul ocupă abuziv anumite teritorii

  • Adunarea Generală a Naţiunilor Unite a votat vineri în favoarea analizării problemei palestiniene
  • Membrii adunării au solicitat Curţii Internaţionale de Justiţie (CIJ) să dea o opinie cu privire la consecinţele juridice ale ocupării teritoriilor palestiniene de către Israel
  • Palestinienii salută votul ONU privind ocupaţia Israelului drept „o victorie”
1263 afișări
Imaginea articolului Palestinienii, bucuroşi după rezoluţia ONU: Israelul ocupă abuziv anumite teritorii

Sursa foto: Profimedia

Membrii Adunării Generale a Naţiunilor Unite au votat pentru tragerea la răspundere a Israelului în privinţa ocupării teritoriilor palestiniene şi alimentării tensiunilor interetnice în regiune. Au fost 87 de membri care au votat în favoarea adoptării cererii, Israelul, Statele Unite şi alţi 24 de membri au votat împotrivă, iar 53 de membri s-au abţinut.

Israelul a capturat Cisiordania, Gaza şi Ierusalimul de Est, zone pe care palestinienii le doresc ca stat, într-un război din 1967. Discuţiile de pace s-au întrerupt în 2014.

Votul de vineri reprezintă totuşi o provocare pentru viitorul prim-ministru al Israelului Benjamin Netanyahu, care a preluat mandatul joi în fruntea unui guvern de extremă dreapta care include partide care pledează pentru anexarea teritoriului ocupat din Cisiordania.

„A sosit timpul ca Israelul să fie un stat supus legii şi să fie tras la răspundere pentru crimele sale în curs împotriva poporului nostru”, a declarat Nabil Abu Rudeineh, purtătorul de cuvânt al preşedintelui palestinian Mahmoud Abbas.

Curtea Internaţională de Justiţie (CIJ), cu sediul la Haga, cunoscută şi sub numele de Curtea Mondială, este cea mai importantă instanţă a ONU care se ocupă de litigiile dintre state. Hotărârile sale sunt obligatorii, deşi CIJ nu are puterea de a le pune în aplicare.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici