Palestinienii protestează faţă de Franţa

  • Protestele faţă de Franţa se răspândesc în Orientul Mijlociu
  • Palestinienii au ars fotografii cu Emmanuel Macron
  • Manifestaţiile au pornit din cauza unei caricaturi cu Profetul Mohamed
623 afișări
Imaginea articolului Palestinienii protestează faţă de Franţa

Palestinienii protestează faţă de Franţa

Protestele faţă de Franţa se răspândesc în Orientul Mijlociu. Palestinienii au ars poze cu preşedintele francez, Emmanuel Macron.

Motivul manifestaţiilor au pornit de la faptul că un ziar din Franţa, La Nouvelle Republique, a preluat pe 18 octombrie o caricatură cu profetul Mohamed din seria lansată de Charlie Hebdo.

Gestul trebuia să tragă un nou semnal de alarmă cu privire la ameninţările islamiste, după ce un profesor din Franţa a fost asasinat într-o zonă de periferie a Parisului. Profesorul le-ar fi arătat elevilor caricaturile cu Profetul Mohamed ca exemplu despre libertatea de exprimare.

„Acest protest este o solidaritate şi o mânie împotriva celui care îl insultă pe profetul nostru Mahomed, stăpânul lumii”, spune Awad Al Salaymah, un palestinian care participa la proteste.

 

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici