PANĂ DE CURENT în insula Santorini în urma unui incendiu

Insula turistică Santorini, situată în Marea Egee, a rămas fără curent electric, marţi, din cauza unui incendiu declanşat în unitatea principală de producţie de electricitate a insulei, au anunţat marţi surse apropiate operatorului public de electricitate grec DEI (PPC).

505 afișări
Imaginea articolului PANĂ DE CURENT în insula Santorini în urma unui incendiu

Insula Santorini a rămas fără curent electric în urma unui incendiu (Imagine: Andrei Iliescu/Mediafax Foto)

"Un incendiu a izbucnit la prânz în unitatea din oraşul Thira (...) şi insula este lipsită de curent electric", a anunţat pentru AFP un responsabil din cadrul DEI.

Primarul insulei, Nikos Zorzos, a anunţat pentru postul de radio To Vima că, în cursul nopţii de marţi spre miercuri, vor fi trimise la faţa locului generatoare electrice, cu scopul de a asigura necesităţile insulei, aflată în plin sezon turistic.

Potrivit To Vima, aeroportul insulei nu a fost afectat de incident.

Sute de mii de turişti din lumea întreagă vin în fiecare an pe insula cicladică vulcanică Santorini, una dintre principalele destinaţii turistice ale ţării.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici