Până la 90% din Mariupol a fost distrus, potrivit oficialilor

Autorităţile din oraşul asediat Mariupol declară că până la 90% din clădirile din oraş au fost distruse de forţele ruseşti. Aproximativ 30.000 de persoane au părăsit oraşul, în timp ce peste 350.000 de oameni ar fi încă în adăposturile din oraş.

883 afișări
Imaginea articolului Până la 90% din Mariupol a fost distrus, potrivit oficialilor

Lesia Vasylenko, un parlamentar ucrainean, a scris pe Twitter că oraşul este „distrus din cer".

Mesajul vine în contextul în care echipele de salvare din oraş încearcă să scoată supravieţuitorii atacului asupra unui teatru, unde aproximativ 1.000 de persoane - în principal femei şi copii - se ascundeau într-un adăpost antiaerian, anunţă BBC.

Salvarea are loc pe fondul unor bombardamente intense din partea forţelor ruseşti la periferia oraşului.

Pe de altă parte, autorităţile din Mariupol spun că aproximativ 30.000 de persoane au părăsit oraşul până în prezent, potrivit Reuters. Consiliul local estimează că peste 350.000 de persoane sunt încă adăpostite în oraş.

Oraşul-port este încercuit de forţele ruseşti şi a fost supus unora dintre cele mai intense bombardamente din timpul conflictului.

Reuters raportează cozi lungi de maşini care se îndreaptă spre nord de Mariupol, unele cu afişe pe care scrie „copii", în limba rusă.

Oficialii ucraineni spun că locuitorii au fost blocaţi în oraş de bombardamente, fără încălzire, electricitate şi apă curentă în cea mai mare parte a ultimelor două săptămâni.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici