Papa avertizează asupra "efectului domino" al războiului

Papa Francisc a tras joi un semnal de alarmă cu privire la "efectul domino" al conflictelor asupra relaţiilor internaţionale.

1909 afișări
Imaginea articolului Papa avertizează asupra "efectului domino" al războiului

Hepta- Abaca Press

"Pacea este urgentă, pentru că orice conflict militar sau izbucnire de tensiuni şi confruntări astăzi nu poate avea decât un efect domino negativ şi ameninţă grav sistemul relaţiilor internaţionale", a spus Papa, potrivit AFP.

Liderii sunt îndemnaţi "să renunţe la orice retorică agresivă şi distructivă care duce la destabilizarea lumii şi să înceteze conflictele şi vărsările de sânge".

Declaraţia în 35 de puncte nu a făcut însă nicio referire la conflictul de aproape şapte luni din Ucraina.

Suveranul Pontif, în vârstă de 85 de ani, a lansat acest avertisment la finalul celui de-al şaptelea Congres al liderilor religiilor mondiale şi tradiţionale.

Întâlnirea interconfesională, care are loc o dată la trei ani, a reunit aproximativ 100 de delegaţii din 50 de ţări.

De asemenea, în declaraţie Papa Francisc îşi manifestă sprijinul pentru "protejarea drepturilor şi demnităţii femeilor şi îmbunătăţirea statutului lor social ca membri egali ai familiei şi societăţii".

Papa a făcut un apel personal pentru ca femeilor să le fie acordate "roluri şi responsabilităţi mai mari".

"Câte decese ar fi evitate dacă femeile s-ar afla în centrul procesului decizional!", a declarat el.

În ultima zi a călătoriei sale apostolice în Kazahstan, papa a vizitat Catedrala "Our Lady of Perpetual Help", unde a ţinut un discurs în aplauzele călduroase ale clerului local.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici