Papa Benedict: Îi înţeleg pe cei care părăsesc Biserica din cauza cazurilor de pedofilie

Papa Benedict al XVI-lea a sosit joi la Berlin, pentru o vizită de patru zile în ţara natală, exprimând înţelegere pentru cei care părăsesc Biserica din cauza cazurilor de pedofilie.

330 afișări
Imaginea articolului Papa Benedict: Îi înţeleg pe cei care părăsesc Biserica din cauza cazurilor de pedofilie

Papa Benedict (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

La bordul avionului care l-a transportat de la Roma la Berlin, Papa Benedict a declarat că înţelege "plecarea din Biserică a celor care s-au confruntat cu cazuri de pedofilie".

"Pot înţelege că, pe fondul unor informaţii de acest fel, mai ales rudele celor afectaţi pot spune: «nu mai este Biserica mea, nu mai pot merge la o asemenea Biserică»".

Suveranul Pontif a fost primit pe aeroportul Tegel din Berlin de preşedintele Germaniei, Christian Wulff, de cancelarul Angela Merkel şi de miniştri germani.

Această vizită oficială efectuată în Germania are caracter politic şi ecumenic, dar riscă să fie marcată de manifestaţii ostile Papei. Benedict şi-a exprimat înţelegerea şi pentru protestele care ar urma să fie organizate la Berlin. "Este normal într-o societate liberă marcată de secularizare. Îi respect pe cei care se exprimă", a spus el.

Este a treia vizită efectuată de Benedict în Germania după ce a fost ales Papă în 2005. După Berlin, se va deplasa la Erfurt şi la Fribourg-en-Brisgau.

"Străin în propria ţară", comenta ziarul de centru-stânga Berliner Zeitung referindu-se la vizita Papei în ţara de origine.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici