Papa condamnă capriciile "copilăreşti" ale celor care declanşează războaie

Papa Francisc i-a îndemnat pe liderii religioşi să ajute la readucerea lumii de pe "marginea unei prăpăstii delicate", pentru că trebuie să contracareze capriciile "copilăreşti" ale celor puternici de a porni războaie.

449 afișări
Imaginea articolului Papa condamnă capriciile "copilăreşti" ale celor care declanşează războaie

Papa condamnă capriciile "copilăreşti" ale celor care declanşează războaie

Vorbind din Bahrain, Suveranul Pontif şi-a ţesut discursul în jurul rolului religiilor în promovarea păcii, a dezarmării şi a justiţiei sociale.

Papa a declarat că, în timp ce lumea pare să se despartă ca două mări opuse, simpla prezenţă a liderilor religioşi împreună este o dovadă că aceştia "intenţionează să navigheze pe aceleaşi ape, alegând calea întâlnirii mai degrabă decât cea a confruntării", notează Sky News.

"Este un paradox izbitor faptul că, în timp ce majoritatea populaţiei lumii este unită în faţa aceloraşi dificultăţi, suferind de grave crize alimentare, ecologice şi pandemice, precum şi de o nedreptate globală din ce în ce mai scandaloasă, câţiva puternici ai lumii sunt prinşi într-o luptă hotărâtă pentru interese partizane", a spus el.

"Se pare că asistăm la un scenariu dramatic şi copilăresc: în grădina umanităţii, în loc să cultivăm ceea ce ne înconjoară, ne jucăm cu focul, rachetele şi bombele, arme care aduc durere şi moarte, acoperind casa noastră comună cu cenuşă şi ură", a spus el.

El a adăugat: "După două războaie mondiale teribile, un război rece care timp de decenii a ţinut lumea în suspans, conflicte catastrofale care au loc în fiecare parte a globului şi în mijlocul acuzaţiilor, ameninţărilor şi condamnărilor, continuăm să ne aflăm pe marginea unei prăpăstii delicate şi nu vrem să cădem".

Papa Francisc, care susţine interzicerea totală a armelor nucleare şi a condamnat deseori comerţul global cu arme, a declarat că liderii religioşi nu pot susţine războaiele - într-o aparentă referire la Patriarhul Bisericii Ortodoxe Ruse Kirill, care a susţinut cu entuziasm invazia Rusiei în Ucraina şi pe care papa l-a criticat implicit anterior.

Papa a cerut, de asemenea, să se pună capăt războiului Rusiei "pentru a cruţa vieţile inocenţilor care nu au niciun amestec în această tragedie violentă".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
papa,
ucraina,

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici