Papa este încă răcit şi limitează din nou vorbitul în public

  • Papa Francisc a declarat miercuri că încă suferă de răceală, în timp ce şi-a limitat din nou luarea de cuvânt la audienţa săptămânală din Piaţa Sfântul Petru.
  • A lăsat, în schimb, un consilier să-i citească textul pregătit, scrie Reuters.
89 afișări
Imaginea articolului Papa este încă răcit şi limitează din nou vorbitul în public

Papa este încă răcit şi limitează din nou vorbitul în public

Papa Francisc a spus mulţimii care a venit să-l asculte că motivul este „pentru că încă sunt răcit şi nu pot citi bine”.

Cu toate acestea, el a vorbit pentru scurt timp la sfârşitul evenimentului, salutând o parte dintre credincioşi şi pledând pentru pace în Ucraina, Orientul Mijlociu şi alte zone de război.

Starea de sănătate a lui, în vârstă de 87 de ani, a fost o problemă în ultimele două săptămâni, obligându-l să anuleze unele angajamente şi să evite să citească unele discursuri.

Vaticanul a declarat pe 24 februarie că acesta suferea de o gripă uşoară.

Săptămâna trecută, Francisc a făcut o scurtă vizită la un spital din Roma pentru o tomografie computerizată, iar sâmbătă a spus că are bronşită.

De asemenea, Papa a delegat lecturile unui asistent la audienţa generală de săptămâna trecută, care a avut loc în interior, în timp ce cea de miercuri s-a desfăşurat în aer liber, pe vremea relativ blândă din Roma.

Francisc, care are probleme cu mersul, a sosit în Piaţa Sfântul Petru în vehiculul său special conceput, cunoscut sub numele de papamobil, aşa cum se obişnuieşte, şi a ajuns la locul său mergând cu un baston, părând relativ bine dispus.

Lăsând la o parte problemele de sănătate, suveranul pontif a rămas ocupat, întâlnindu-se sâmbătă cu cancelarul german Olaf Scholz, iar duminică a făcut un alt apel pentru încetarea conflictului din Gaza.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici