Papa Francisc a cerut o întâlnire la Moscova cu preşedintele rus Vladimir Putin

Papa Francisc a declarat, într-un interviu publicat marţi, că a cerut o întâlnire la Moscova cu preşedintele rus Vladimir Putin pentru a încerca să oprească războiul din Ucraina, dar nu a primit niciun răspuns.

1166 afișări
Imaginea articolului Papa Francisc a cerut o întâlnire la Moscova cu preşedintele rus Vladimir Putin

De asemenea, Papa a spus, pentru „Corriere Della Sera”, că patriarhul Kirill al Bisericii Ortodoxe Ruse, care a sprijinit războiul cu toată tăria, „nu poate deveni slujitorul la altar al lui Putin", notează Reuters.

Papa Francisc, care a făcut o vizită fără precedent la ambasada rusă când a început invazia, a declarat că, la aproximativ trei săptămâni de la începerea conflictului, i-a cerut unui diplomat să îi trimită un mesaj lui Putin.

El a spus că mesajul a fost că este dispus să meargă la Moscova: „cu siguranţă, era necesar ca liderul de la Kremlin să permită o deschidere. Nu am primit încă un răspuns şi insistăm în continuare".

El a adăugat: „Mă tem că Putin nu poate şi nu doreşte să aibă această întâlnire în acest moment. Dar cum să nu poţi opri atâta brutalitate?".

Înainte de interviu, Papa Francisc, în vârstă de 85 de ani, nu menţionase în mod specific Rusia sau pe Putin de la începutul conflictului, la 24 februarie, însă a lăsat puţine semne de întrebare cu privire la partea pe care a criticat-o, folosind termeni precum „agresiune” şi „invazie nejustificată”, deplângând atrocităţile împotriva civililor.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici