Papa Francisc anunţă că vrea să viziteze Mongolia în septembrie

Papa Francisc a declarat duminică vrea să continue să călătorească în ciuda afecţiunii sale la genunchi, anunţând că şi-a propus să meargă în Mongolia în septembrie. Călătoria ar fi prima efectuată vreodată de un papă în această ţară asiatică.

176 afișări
Imaginea articolului Papa Francisc anunţă că vrea să viziteze Mongolia în septembrie

Papa Francisc anunţă că vrea să viziteze Mongolia în septembrie

Declaraţia a fost făcută duminică, la bordul avionului, în timp ce Papa se întorcea la Roma după vizita din Republica Democrată Congo şi Sudanul de Sud

„Pe 29 septembrie voi merge la Marsilia şi de acolo voi zbura spre Mongolia, dar acest lucru nu este încă sigur, există o posibilitate", a spus el.

Dacă despre călătoria de o zi în oraşul Marsilia existau informaţii, anunţul despre Mongolia a reprezentat o mare surpriză. Totuşi, vizita se va realiza în funcţie de starea de sănătate a Papei.

În luna august a anului trecut, Francisc l-a numit pe arhiepiscopul Giorgio Marengo, un italian, primul cardinal care va fi stabilit în Mongolia. Ţara are mai puţin de 1.500 de catolici, dar este importantă din punct de vedere strategic, deoarece se învecinează cu China, unde Vaticanul încearcă să îmbunătăţească situaţia catolicilor.

În calitate de papă, Francisc a făcut 40 de călătorii în străinătate. El a mai spus că, probabil, va merge în India anul viitor. De asemenea, Papa va vizita Portugalia în luna august a acestui an.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici