Papa Francisc ar putea participa la summit-ul despre climă din Dubai

Papa Francisc ar putea participa la conferinţa COP28 privind clima care va începe luna viitoare în Dubai, susţin surse de la Vatican. Intenţia Papei ar fi să promoveze mesajul său privind acţiunile pentru limitarea încălzirii globale.

78 afișări
Imaginea articolului Papa Francisc ar putea participa la summit-ul despre climă din Dubai

Papa Francisc ar putea participa la summit-ul despre climă din Dubai

Dacă informaţia va fi confirmată, va fi pentru prima dată când un papă participă la o conferinţă ONU privind schimbările climatice de când acestea au început, în 1995.

Papa Francisc vrea să meargă la Dubai, a declarat cardinalul Pietro Parolin, secretarul de stat al Vaticanului, pentru Reuters. Totuşi, încă nu a fost luată decizia finală privind prezenţa la COP28.

Alte surse de la Vatican au estimat că probabilitatea ca papa să meargă la evenimentul programat în perioada 30 noiembrie-12 decembrie este de 90%.

Francisc, în vârstă de 86 de ani, a făcut din protecţia mediului una dintre priorităţile mandatului său. Săptămâna trecută, el s-a întâlnit cu preşedintele COP28, Sultan al-Jaber.

De asemenea, într-un document important din 4 octombrie, Francisc a făcut apel la cei care neagă schimbările climatice şi la politicieni spunând că planeta s-ar putea apropia de distrugere.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici