Papa Francisc cere oamenilor de ştiinţă să colaboreze pentru descoperirea unui vaccin

  • Papa Francisc a cerut cooperare ştiinţifică internaţională pentru descoperirea unui vaccin împotriva coronavirusului
  • Suveranul Pontif a transmis mulţumiri tuturor celor care au „furnizat servicii esenţiale” în timpul pandemiei
547 afișări
Imaginea articolului Papa Francisc cere oamenilor de ştiinţă să colaboreze pentru descoperirea unui vaccin

Papa Francisc cere statelor să colaboreze pentru descoperirea unui vaccin

Papa Francisc a cerut cooperare ştiinţifică internaţională pentru descoperirea unui vaccin împotriva coronavirusului, care apoi să fie pus la dispoziţia tuturor.

Papa Francisc a transmis, duminică, mulţumiri tuturor celor care au „furnizat servicii esenţiale” şi a încurajat cooperarea internaţională pentru a face faţă crizei şi pentru a combate virusul, care a infectat aproape 3,5 milioane de persoane şi a ucis peste 240.000 de persoane în întreaga lume, scrie Reuters.

„Este important să unim capacităţile ştiinţifice într-un mod transparent şi imparţial pentru a găsi vaccin şi tratamente", a afirmat Suveranul Pontif.

Papa Francisc a adăugat că este, de asemenea, important să fie garantat „accesul universal la tehnologii care permit fiecărei persoane infectate, în fiecare parte a lumii, să primească tratamentul medical necesar".

Liderii mondiali au promis în aprilie să accelereze lucrările la teste, medicamente şi vaccinuri împotriva COVID-19 şi să le împărtăşească în întreaga lume, dar Statele Unite nu au luat participat la iniţiatiava Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS). Preşedintele Statelor Unite, Donald Trump, a declarat că OMS a reacţionat lent la epidemie şi că este „centrată pe China", şi, în consecinţă, a anunţat o suspendare a finanţării. OMS şi-a apărat modul în care a gestionat criza.

O serie de companii farmaceutice din întreaga lume au dezvoltat teste pentru a identifica anticorpii care se dezvoltă după ce cineva a intrat în contact cu virusul.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici