Papa Francisc face apel la forţele rivale din Sudan să depună armele

Papa Francisc s-a adresat duminică forţelor implicate în războiul din Sudan solicitându-le să încheie conflictul care a produs numeroase victime şi pagube materiale.

245 afișări
Imaginea articolului Papa Francisc face apel la forţele rivale din Sudan să depună armele

Papa Francisc face apel la forţele rivale din Sudan să depună armele

Papa Francisc a făcut duminică un apel la facţiunile beligerante din Sudan să lase armele, exprimându-şi tristeţea faţă de violenţele care au izbucnit luna trecută în ţara africană.

„Încurajând acordurile parţiale la care s-a ajuns până acum, îmi reînnoiesc apelul meu sincer pentru ca armele să fie lăsate deoparte. Fac apel la comunitatea internaţională să nu precupeţească niciun efort pentru ca dialogul să prevaleze şi pentru ca suferinţa oamenilor să poată fi uşurată", le-a spus Papa pelerinilor din Piaţa Sfântul Petru, potrivit Reuters.

Sâmbătă, grupările rivale din Sudan au semnat un acord pentru o încetare a focului de şapte zile, care urmează să intre în vigoare luni seara.

Luptele dintre armata sudaneză şi forţa paramilitară Rapid Support Forces au provocat haos în ţară. Sute de persoane au murit şi peste un milion de oameni şi-au părăsit casele din cauza războiului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici