Papa Francisc îi îndeamnă pe maghiari să „deschidă porţile” imigranţilor

Papa Francisc i-a îndemnat pe maghiari să „deschidă porţile” imigranţilor. Vizita sa efectuată într-o ţară est-europeană care este condusă de un guvern autoritar şi naţionalist s-a încheiat.

140 afișări
Imaginea articolului Papa Francisc îi îndeamnă pe maghiari să „deschidă porţile” imigranţilor

Viktor Orban, Facebook

Vorbind la o liturghie desfăşurată în aer liber, în Budapesta, pontiful a spus că este „trist şi dureros să vezi uşile închise pentru oameni care nu sunt ca noi”.

La  slujbă au participat până la 100.000 de persoane, inclusiv premierul Viktor Orban, scrie BBC

Orban a criticat migraţia, construind un gard de sârmă ghimpată la frontieră pentru a opri imigranţii din afara Uniunii Europene care vor să intre ilegal în Ungaria.

Adresându-se duminică mulţimii de lângă clădirea parlamentului maghiar, Papa Francisc i-a rugat pe toţi catolicii din Ungaria, inclusiv „pe cei cu responsabilităţi politice şi sociale” să fie mai deschişi.

Papa a vorbit apoi despre „uşile închise ale egoismului nostru faţă de ceilalţi... uşile pe care le închidem faţă de cei străini, de cei diferiţi de noi, faţă de imigranţi sau săraci”.

În timpul liturghiei, pontiful argentinian, în vârstă de 86 de ani, a vorbit şi despre invazia pe scară largă a Ucrainei de către Rusia, lansată în februarie 2022.

El s-a rugat pentru „poporul ucrainean asediat şi poporul rus” şi pentru „un viitor de speranţă, nu de război”.

  

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici