Papa Francisc, îndemn pentru armata din Myanmar după lovitura de stat: ”Sper ca deţinuţii politici să fie eliberaţi rapid”

  • Papa Francisc a cerut eliberarea „rapidă” a liderilor politici arestaţi în Birmania în urma loviturii de stat.
  • În discursul susţinut în faţa diplomaţilor din peste 180 de ţări, Papa Francis a vorbit despre „afecţiunea şi apropierea” sa faţă de oamenii din Myanmar, ţară pe care a vizitat-o în 2017.
177 afișări
Imaginea articolului Papa Francisc, îndemn pentru armata din Myanmar după lovitura de stat: ”Sper ca deţinuţii politici să fie eliberaţi rapid”

Foto: Profimedia

Papa Francisc a cerut luni, 8 februarie, eliberarea „rapidă” a liderilor politici arestaţi în Birmania în urma loviturii de stat care l-a răsturnat pe Aung San Suu Kyi, notează Reuters.
 
Lovitura de stat (...) a dus la încarcerarea mai multor lideri politici, care sper să fie eliberaţi rapid, ca semn de încurajare pentru un dialog sincer pentru binele ţării,” a spus Papa în timpul discursului adresat corpului diplomatic acreditat la Vatican.
 
În discursul susţinut în faţa diplomaţilor din peste 180 de ţări, Papa Francis a vorbit despre „afecţiunea şi apropierea” sa faţă de oamenii din Myanmar, ţară pe care a vizitat-o în 2017.
 
Calea către democraţie întreprinsă în ultimii ani a fost brusc întreruptă de lovitura de stat de săptămâna trecută,” a spus Suveranul Pontif.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici