Papa Francisc, îngrijorat de intensificarea activităţilor militare din estul Ucrainei: ”Vă rog! Sper cu tărie că poate fi evitată o creştere a tensiunii”

  • Papa Francisc şi-a exprimat în această duminică îngrijorarea pentru "intensificarea activităţilor militare" din estul Ucrainei.
  • Rusia este acuzată că a trimis zeci de mii de soldaţi în apropiere de frontiera sa cu Ucraina şi în Crimeea.
  • Papa Francisc a condamnat încălcările acordului de încetare a focului din ultimele luni.
302 afișări
Imaginea articolului Papa Francisc, îngrijorat de intensificarea activităţilor militare din estul Ucrainei: ”Vă rog! Sper cu tărie că poate fi evitată o creştere a tensiunii”

Foto: Profimedia

Papa Francisc şi-a exprimat în această duminică îngrijorarea pentru "intensificarea activităţilor militare" din estul Ucrainei, notează Reuters.
 
"Vă rog! Sper cu tărie că poate fi evitată o creştere a tensiunii. Dimpotrivă, este nevoie de gesturi care să promoveze încrederea reciprocă şi să încurajeze reconcilierea şi pacea, atât de necesare şi atât de dorite," a spus Papa Francisc din balconul bazilicii Sf. Petru, unde s-a întors după aproape o lună.
 
Tensiunile dintre Moscova şi Kiev au crescut pe fondul unei acumulări de trupe ruseşti de-a lungul graniţei şi al ciocnirilor din estul Ucrainei între armată şi separatiştii prorusi.
 
Papa Francisc a condamnat încălcările acordului de încetare a focului din ultimele luni.
 
"Trebuie să ne gândim de asemenea la situaţia umanitară care afectează populaţia, faţă de care îmi exprim solidaritatea", a adăugat Suveranul Pontif.
 
 
Germania şi Franţa au făcut aple la Rusia să-şi retragă trupele din apropierea frontierelor Ucrainei şi să ia măsuri pentru detensionarea situaţiei.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici