Papa Francisc: Luptele pentru putere nu ar trebui să existe în cadrul Bisericii

Luptele pentru putere în cadrul Bisericii nu ar trebui să existe, adevărata putere este cea în slujba "celorlalţi", afirmă Papa Francisc într-o predică.

180 afișări
Imaginea articolului Papa Francisc: Luptele pentru putere nu ar trebui să existe în cadrul Bisericii

Papa Francisc (Imagine: AFP/ Mediafax Foto)

"Luptele pentru putere în cadrul Bisericii nu sunt ceva care a apărut acum, au existat de pe vremea lui Hristos", explică Francisc.

Anul trecut, scurgerea de informaţii confidenţiale în scandalul Vatileaks a evidenţiat lupte pentru putere la Vatican.

"Conform viziunii evanghelice a lui Hristos, luptele pentru putere în cadrul Bisericii nu ar trebui să existe, pentru că adevărata putere este cea a slujirii", afirmă Papa Francisc.

"În Biserică nu există altă cale de a merge înainte. Pentru creştini, a merge înainte, a progresa înseamnă a fi smerit. Dacă nu vom învăţa această regulă creştină, nu vom reuşi niciodată să înţelegem adevăratul mesaj al lui Hristos despre putere", a subliniat Francisc.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici