Papa Francisc se declară îngrijorat de politicile dictate de frică în ceea ce priveşte imigraţia

Papa Francisc s-a declarat îngrijorat de politicile naţionale dictate de frică în ceea ce priveşte imigraţia, la doar o săptămână după victoria partidelor populiste şi antiimigraţie în alegerile legislative din Italia, informează site-ul agenţiei Reuters.

845 afișări
Imaginea articolului Papa Francisc se declară îngrijorat de politicile dictate de frică în ceea ce priveşte imigraţia

Papa Francisc se declară îngrijorat de politicile dictate de frică în ceea ce priveşte imigraţia

"Lumea este astăzi adesea dominată de frică. Este o boală veche ... Şi frica de multe ori se îndreaptă împotriva oamenilor străini, diferiţi, săraci, ca şi cum ar fi duşmani", a afirmat Suveranul Pontif, într-un discurs cu ocazia celebrării a 50 de ani de la înfiinţarea Comunităţii Sant’Egidio, o asociaţie creştină care în ultimii doi ani a ajutat aproximativ o mie de refugiaţi, în special sirieni, să emigreze în Italia.

"Există ţări în care planurile sunt dictate de lupta împotriva acestor oameni", a adăugat liderul Bisericii Catolice.

Deşi nu a făcut în mod explicit referire la alegerile din Italia, afirmaţiile Papei Francisc vin în contextul victoriei coaliţiei de centru-dreapta, dominată de formaţiunea populistă Liga Nordului, care în timpul campaniei a utilizat o retorică antiimigraţie dură.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici