Papa Francisc va vizita Coreea de Sud în perioada 14-18 august

Papa Francisc va vizita Coreea de Sud în perioada 14-18 august, cu ocazia celei de-a 6-a Adunări a Tinerilor Catolici din Asia, a anunţat luni purtătorul său de cuvânt, părintele Federico Lombardi.

89 afișări
Imaginea articolului Papa Francisc va vizita Coreea de Sud în perioada 14-18 august

Papa Francisc va vizita Coreea de Sud în perioada 14-18 august (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Cu ocazia vizitei în Coreea de Sud, Suveranul Pontif va efectua prima sa călătorie în Asia şi a treia deplasare în străinătate, după cele din Brazilia, în iulie 2013, şi din Ţara Sfântă, care va avea loc în mai.

Papa Francisc va vizita Coreea de Sud cu ocazia celei de-a 6-a Adunări a Tinerilor Catolici din Asia, care va avea loc în perioada 13-17 august, la Daejeon, la aproximativ 150 de kilometri de Seul. El va prezida, de asemenea, o liturghie de beatificare a 124 de martiri coreeni, ucişi "în ură faţă de credinţă" în perioada 1791-1888.

Într-un scurt comunicat, Sfântul Scaun a confirmat faptul că Suveranul Pontif a acceptat "invitaţia preşedintelui Republicii şi episcopilor coreeni".

Potrivit agenţiei catolice AsiaNews, programul Papei mai prevede o liturghie închinată Coreei de Nord, însă Vaticanul nu a confirmat informaţia.

Regimul stalinist de la Phenian este denunţat adesea pentru persecuţiile împotriva creştinilor.

În afară de Coreea de Sud, Sfântul Scaun a evocat invitaţii venite din Filipine şi din Şri Lanka, însă acestea nu vor putea fi onorate înainte de 2015.

Papa Francisc şi-a exprimat dorinţa de a merge în Asia, pentru că predecesorul său, Benedict al XVI-lea, nu a avut posibilitatea să viziteze această regiune a lumii în cei opt ani de pontificat.

Evanghelizarea Asiei este una dintre cele mai importante priorităţi ale actualului Suveran Pontif.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici