Papa Francisc, vizită în Nagasaki şi Hiroshima. Suveranul Pontif solicită interzicerea armelor nucleare

Papa Francisc a cerut duminică interzicerea armelor nucleare în timpul unei vizite în oraşele din vestul Japoniei, Nagasaki şi Hiroshima, singurele două oraşe din lume supuse bombardamentelor atomice în timpul celui de-al Doilea Război Mondial, potrivit Reuters.

560 afișări
Imaginea articolului Papa Francisc, vizită în Nagasaki şi Hiroshima. Suveranul Pontif solicită interzicerea armelor nucleare

Papa Francisc, vizită în Nagasaki şi Hiroshima. Suveranul Pontif solicită interzicerea armelor nucleare

Francisc, primul Papă care a vizitat Nagasaki în 38 de ani şi doar al doilea din istorie, a declarat într-o adunare într-un parc din Nagasaki la locul exploziei că simpla a armelor nucleare deţinere este perversă şi nejustificată.

"Deţinerea armelor nucleare şi a altor arme de distrugere în masă nu este răspunsul (la dorinţele de pace)", a spus Francisc într-un mesaj transmis la Atomic Bomb Hypocenter Park din Nagasaki, în punctul zero al bombei pe care Statele Unite au aruncat-o pe 9 august 1945, ucigând pe loc 27.000 de oameni.

„Lumea noastră este marcată de o dihotomie perversă care încearcă să apere şi să asigure stabilitatea şi pacea printr-un fals sentiment de securitate susţinut de o mentalitate de teamă şi neîncredere”, a spus el, vorbind în ploaie.

„Pacea şi stabilitatea internaţională sunt incompatibile cu încercările de a construi sub temerea distrugerii reciproce sau a ameninţării unei anihilări totale”, a spus el. El a deplâns, de asemenea, ceea ce a spus că este o desfiinţare a tratatelor de neproliferare.

„Aici, în acest oraş, care a fost martorul consecinţelor catastrofale umanitare şi de mediu ale unui atac nuclear, încercările noastre de a face faţă cursei înarmării nu vor fi niciodată suficiente”, a spus Francis în apelul său emoţional.

Resursele cheltuite pentru „cursa înarmării” ar trebui să fie utilizate în schimb pentru protecţia mediului, a adăugat acesta.

„Într-o lume în care milioane de copii şi familii trăiesc în condiţii inumane, banii risipiţi şi averile obţinute prin fabricarea, modernizarea, întreţinerea şi vânzarea de arme tot mai distructive, sunt un afront care strigă către cer”, a spus el.

Nagasaki a fost al doilea oraş lovit de o bombă atomică în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Papa urmează să viziteze Hiroshima, locul primei explozii, în care au fost ucişi instantaneu aproximativ 78.000 de oameni.

În jur de 400.000 au murit în cele din urmă din cauza bolilor provocate de radiaţii şi a rănilor cauzate de bombele aruncate de Statele Unite în efortul de a pune capăt războiului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici