Papa îndeamnă la „oprirea în numele lui Dumnezeu” a războiului şi cere ajutor umanitar pentru Gaza

Papa Francisc a făcut duminică un apel urgent pentru oprirea conflictului din Gaza, solicitând ajutor umanitar şi ajutor pentru cei răniţi pentru a atenua situaţia „foarte gravă”, scrie Reuters.

335 afișări
Imaginea articolului Papa îndeamnă la „oprirea în numele lui Dumnezeu” a războiului şi cere ajutor umanitar pentru Gaza

Papa îndeamnă la „oprirea în numele lui Dumnezeu” a războiului şi cere ajutor umanitar pentru Gaza

„Mă tot gândesc la situaţia gravă din Palestina şi Israel, unde mulţi oameni şi-au pierdut viaţa. Vă rog să încetaţi în numele lui Dumnezeu, să încetaţi focul”, a spus el, adresându-se mulţimii din Piaţa Sfântul Petru după rugăciunea săptămânală Angelus.

„Sper că se va face totul pentru a se evita extinderea conflictului, că răniţii vor fi salvaţi şi că ajutoarele vor ajunge la populaţia din Gaza, unde situaţia umanitară este foarte gravă”, a mai spus el.

Suveranul pontif şi-a reînnoit apelurile pentru încetarea focului şi pentru eliberarea ostaticilor luaţi de Hamas în timpul atacului din 7 octombrie, concentrându-se asupra copiilor, despre care a spus că „trebuie să se întoarcă la familiile lor”.

„Să ne gândim la copii, la toţi copiii implicaţi în acest război, la fel ca în Ucraina şi în alte conflicte, viitorul lor este ucis”, a adăugat el.

Francisc, în vârstă de 86 de ani, a cerut deja crearea de coridoare umanitare şi a spus că este nevoie de o soluţie cu două state pentru a pune capăt războiului dintre Israel şi Hamas.

Un oficial din domeniul sănătăţii din Gaza a declarat duminică că peste 9.770 de palestinieni au fost ucişi în acest război, care a început atunci când luptătorii Hamas au lansat un atac surpriză asupra sudului Israelului, ucigând 1.400 de persoane şi luând ostatice alte peste 240.

Papa a spus că rugăciunile sale s-au adresat şi victimelor cutremurului din Nepal, refugiaţilor afgani şi victimelor inundaţiilor din Italia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Taguri:
papa,
gaza,
război

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici