Papa simplifică ritualurile funerare papale şi anunţă că vrea să fie îngropat în afara Vaticanului

Papa Francisc a decis să simplifice ritualurile funerare papale şi a anunţat că vrea să fie îngropat în afara Vaticanului, potrivit Reuters.

514 afișări
Imaginea articolului Papa simplifică ritualurile funerare papale şi anunţă că vrea să fie îngropat în afara Vaticanului

Papa simplifică ritualurile funerare papale şi anunţă că vrea să fie îngropat în afara Vaticanului

Papa Francisc a decis să simplifice considerabil ritualurile funerare elaborate pentru un pontif, fiind primul care va fi înmormântat în afara Vaticanului în mai mult de un secol.

Papa, care împlineşte duminică 87 de ani, a dezvăluit planurile pentru înmormântarea sa într-un interviu acordat televiziunii N+ din Mexic.

Interviul acordat televiziunii mexicane a fost înregistrat, iar Papa Francisc părea că s-a vindecat de bronşită. El a râs de mai multe ori în timp ce a discutat despre sănătatea sa, migraţie, relaţia cu Papa Benedict al XVI-lea şi planurile de călătorie. El a dezvăluit că anul viitor vrea să facă trei călătorii importante, în Polinezia, în Belgia şi în Argentina natală.

Francisc a mai anunţat că a lucrat cu maestrul de ceremonii al Vaticanului pentru a simplifica ritualurile funerare folosite pentru predecesorii săi.

El a mai spus că, datorită devotamentului său faţă de Fecioara Maria, a decis să fie înmormântat în Bazilica Santa Maria Maggiore din Roma, unde merge să se roage înainte şi după fiecare dintre călătoriile sale în străinătate.

De peste o sută de ani, papii au fost îngropaţi în grotele de sub Bazilica Sf. Petru.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici