Papa spune că „încă nu se simte bine”, în prima apariţie de la anularea călătoriei în Dubai

Papa Francisc s-a întâlnit cu credincioşii, miercuri, la Vatican, şi le-a transmis că nu se simte bine. Discursul său a fost citit de un asistent, scrie Reuters.

109 afișări
Imaginea articolului Papa spune că „încă nu se simte bine”, în prima apariţie de la anularea călătoriei în Dubai

Papa spune că „încă nu se simte bine”, în prima apariţie de la anularea călătoriei în Dubai

După ce a salutat persoanele prezente în sala Paul al VI-lea, suveranul le-a transmis credincioşilor că „deoarece încă nu mă simt bine cu această gripă, (n.r. vocea mea) nu este plăcută”.

El a precizat că un asistent va citi textul principal în locul său.

Vaticanul a anunţat, marţi, că Papa Francisc nu va mai face călătoria de trei zile pe care o avea planificată la Dubai, la recomandarea medicului.

„Deşi starea clinică generală a Sfântului Părinte s-a îmbunătăţit în ceea ce priveşte gripa şi inflamaţia tractului respirator, medicii i-au cerut papei să nu facă această călătorie”, se arată într-un comunicat.

Papa Francisc, care are probleme de mers din cauza unei afecţiuni la genunchi şi care uneori foloseşte un scaun cu rotile, a ajuns la audienţa de miercuri mergând, ajutat de un baston.

Vaticanul anunţase luni că Papa îşi va limita activităţile în această săptămână pentru a-şi conserva forţele după ce a contactat gripa.

O tomografie computerizată efectuată sâmbătă la un spital din Roma a exclus pneumonia, dar a detectat o inflamaţie la plămânii papei care a provocat dificultăţi de respiraţie. El primea antibiotice pe cale intravenoasă, a precizat luni Vaticanul.

În tinereţe, în Argentina, ţara sa natală, lui Francisc i-a fost extirpat o parte dintr-un plămân.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici