PĂRINŢI INCONŞTIENŢI: Şi-au obligat copilul de 4 ani să alerge dezbrăcat în zăpadă - VIDEO

O înregistrare video realizată la New York de un amator, în care se putea observa un copil chinez în vârstă de patru ani, obligat de părinţii săi să alerge în zăpadă aproape dezbrăcat, a stârnit miercuri polemici pe Internet în China.

1469 afișări
Imaginea articolului PĂRINŢI INCONŞTIENŢI: Şi-au obligat copilul de 4 ani să alerge dezbrăcat în zăpadă - VIDEO

PĂRINŢI INCONŞTIENŢI: Şi-au obligat copilul de 4 ani să alerge dezbrăcat în zăpadă

Secvenţele urmărite de zeci de mii de ori au suscitat reacţii de indignare în rândul utilizatorilor de Internet. Conform presei, părinţii copilului şi-au justificat acţiunile prin necesitatea de a întări caracterul şi sănătatea copilului lor.

În timpul înregistrării se putea observa cum copilul care plângea îşi ruga părinţii să îl ia în braţe. Aceştia însă îl obligau să continue să alerge pe trotuarul înzăpezit din New York, îmbrăcat doar în lenjerie intimă şi purtând încălţăminte. Părinţii l-au obligat chiar să se întindă în zăpadă.

"Mă opun acestor fapte. Trebuie să le oferim celor mici o copilărie fericită", spunea un utilizator de Internet, condamnând aceşti "părinţi teribili", părerea fiindu-i împărtăşită de numeroase alte persoane.

Copilul născut prematur şi cu o sănătate precară a fost supus de la o vârstă fragedă la un regim dur destinat întăririi organismului şi depăşirii propriilor handicapuri, conform unui apropiat al familiei chineze, aflată în vacanţă la New York în momentul în care a fost realizată înregistrarea.

"Atunci când avea un an, a început să înoate în apă cu temperatura de 21 grade Celsius", mai spunea acesta, adăugând că băiatul a fost de acord să alerge prin zăpadă. "Înainte de a alerga el s-a pregătit timp de jumătate de oră".

Acest subiect aduce în discuţie dezbaterile provocate de o carte publicată în 2011 de o profesoară a universităţii Yale, în care autoarea apără superioritatea educaţiei "în stil chinezesc" şi laudă virtuţile constrângerii.

În această carte intitulată "Battle Hymn of the Tiger Mother" (Imnul de luptă al mamei tigru), Amy Chua, şi ea de origine chineză, afirmă că educaţia copiilor urmând perceptele fondate pe elitism şi interdicţii este superioară "relaxării" occidentalilor.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici