Părinţii elevilor morţi în naufragiul feribotului sud-coreean protestează la Seul

Părinţii adolescenţilor care şi-au pierdut viaţa în naufragiul feribotului sud-coreean au protestat vineri în apropierea palatului prezidenţial din Seul, cu fotografiile copiilor lor, iar sute de persoane s-au alăturat ulterior manifestaţiei.

136 afișări
Imaginea articolului Părinţii elevilor morţi în naufragiul feribotului sud-coreean protestează la Seul

Părinţii elevilor morţi în naufragiul feribotului sud-coreean protestează la Seul (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Părinţii, care au cerut o întrevedere cu preşedintele Park Geun-Hye, au fost blocaţi în apropierea palatului prezidenţial de sute de agenţi de poliţie, inclusiv mai mulţi membri ai forţelor antirevoltă.

Manifestanţii au ajuns ulterior în apropierea palatului, iar vineri după-amiază sute de persoane s-au alăturat protestului.

Părinţii au manifestat cu fotografiile copiilor lor dispăruţi în naufragiul feribotului Sewol, la 16 aprilie. Catastrofa s-a soldat cu 302 morţi sau dispăruţi, dintre care 280 elevi de liceu aflaţi într-o călătorie cu şcoala spre insula Jeju.

"Vrem o întâlnire cu preşedintele, pentru a-i prezenta cererile noastre", a declarat purtătorul de cuvânt al părinţilor, Kim Byeong-Kwon. "Vom rămâne aici până când vom obţine această întâlnire", a adăugat el.

Familiile victimelor cer explicaţii în legătură cu desfăşurarea prea lentă a operaţiunilor de salvare. Manifestanţii denunţă, de asemenea, faptul că primul cadavru a fost scos din epava feribotului la trei zile de la producerea tragediei.

Preşedintele sud-coreean s-a întâlnit de două ori cu familiile victimelor şi a prezentat public scuze pentru această dramă. Cota sa de popularitate a scăzut dramatic în urma tragediei, care a scos în evidenţă lipsa măsurilor de securitate în transporturile maritime.

Primele rezultatele ale anchetei arată că feribotul naufragiat era supraîncărcat şi depăşise de trei ori nivelul recomandat pentru tranport.

Bilanţul victimelor era vineri de 273 de morţi şi 31 de dispăruţi. Patru cadavre au fost recuperate în ultimele 24 de ore. Autorităţile au anunţat că operaţiunile de recuperare a cadavrelor ar putea fi încheiate în acest weekend.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici