Parisul trage primul „glonţ” în războiul cu China. Franţa va exclude majoritatea vehiculelor electrice asiatice din sistemul de subvenţii

Cele mai multe maşini electrice produse în Asia vor fi probabil excluse din sistemul francez de subvenţii pentru achiziţionarea de vehicule electrice începând de anul viitor, în timp ce Parisul încearcă să ia măsuri drastice împotriva vehiculelor electrice din China.

9949 afișări
Imaginea articolului Parisul trage primul „glonţ” în războiul cu China. Franţa va exclude majoritatea vehiculelor electrice asiatice din sistemul de subvenţii

Sursa foto: AP / Mediafax Foto

Guvernul francez urmează să emită marţi un decret care să precizeze noile criterii de acordare a subvenţiei; lista vehiculelor eligibile va fi publicată la jumătatea lunii decembrie, a declarat luni un oficial guvernamental francez pentru presă. Programul oferă până la 7 000 de euro pentru persoanele cu venituri reduse care cumpără un vehicul electric şi până la 5 000 de euro pentru ceilalţi.

Cumpărătorii unor maşini de fabricaţie asiatică ar putea primi în continuare banii, "dar nu va fi vorba de majoritatea lor, conform modelării pe care am făcut-o", a declarat oficialul, adăugând: "Dacă produceţi vehicule într-o ţară cu un mix energetic foarte intensiv în ceea ce priveşte emisiile de dioxid de carbon, vă va fi greu să rămâneţi eligibil pentru bonus".

Agenţia franceză pentru tranziţia ecologică va evalua cererile producătorilor de automobile şi va decide ce modele vor fi în continuare eligibile pentru subvenţie pe baza unui aşa-numit "scor de mediu", calculat pe baza unor criterii precum materialele, consumul de energie, tipul de baterie şi impactul asupra mediului al transportului vehiculului în Europa, conform Politico.

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a anunţat pentru prima dată măsura în luna mai, un lucru despre care a spus că este necesar pentru a nu mai folosi "banii contribuabililor francezi" pentru a subvenţiona producţia de automobile în afara UE.

Oficialii francezi au insistat că noua măsură va fi compatibilă cu normele Organizaţiei Mondiale a Comerţului.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici