Parisul votează pentru interzicerea trotinetelor electrice

Locuitorii Parisului au votat în favoarea interzicerii închirierii scuterelor electrice din capitala Franţei.

885 afișări
Imaginea articolului Parisul votează pentru interzicerea trotinetelor electrice

Parisul votează pentru interzicerea trotinetelor electrice

Aproape 90% dintre cei care s-au prezentat duminică la un referendum organizat de primăria Parisului au votat pentru interdicţie.

Prezenţa la vot a fost însă foarte scăzută, cu doar 7,46% dintre alegătorii înscrişi care au votat într-una dintre cele 203 secţii de votare deschise cu această ocazie.

„De la 1 septembrie, nu vor mai fi scutere de închiriat la Paris. Aceasta este o victorie pentru democraţia locală”, a declarat primarul Parisului, Anne Hidalgo, la o conferinţă de presă în weekend.

Interdicţia va intra în vigoare la sfârşitul lunii august, când expiră contractele operatorilor de trotinete din oraş. Proprietarii privaţi de trotinete electrice nu vor fi afectaţi, scrie CNN

Operatorii au răspuns rapid la rezultatul referendumului.

„Consecinţa reală este pentru cei 400.000 de utilizatori lunari ai noştri, pentru cei 800 de angajaţi ai Dott din Paris. Este şi pentru rezidenţi, deoarece, matematic vorbind, dacă scoatem trotinetele, este mai multă saturaţie în transportul public şi vor fi mai multe vehicule individuale” a declarat luni dimineaţă la radio RMC Nicolas Gorse, director de afaceri al operatorului de scutere Dott.

În ultimii ani, Parisul a introdus o varietate de măsuri menite să reducă dependenţa oraşului de maşinile private şi să sporească atractivitatea altor moduri de călătorie. Piste de biciclete, închirieri subvenţionate de biciclete electrice, transport public îmbunătăţit şi închiriere de trotinete electrice au făcut parte din această campanie.

Cu toate acestea, într-un raport din noiembrie anul trecut, academia franceză de medicină a descris trotinetele drept o „adevărată problemă de sănătate publică” şi a subliniat că „accidentele legate de trotinetele electrice sunt asociate cu un număr semnificativ de răni grave”.

Poliţia din Paris nu adună cifrele pentru rănile şi decesele cauzate în mod special de trotinetele electrice. Cu toate acestea, între 2021 şi 2022, numărul accidentelor care implică „dispozitive de transport personal motorizate”, care includ trotinete electrice, giropode şi skateboard-uri motorizate, a crescut cu aproape o treime, la 516 accidente, soldând cu trei morţi, a spus poliţia.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici