Parlamentar britanic: Theresa May poate obţine aprobarea acordului Brexit dacă promite un referendum

Prim-ministrul britanic Theresa May ar putea obţine aprobarea acordului Brexit dacă ar organiza un al doilea referendum privind acordul negociat, a declarat Sarah Wollaston, unul dintre parlamentarii care a demisionat din Partidul Conservator, conform Reuters.

812 afișări
Imaginea articolului Parlamentar britanic: Theresa May poate obţine aprobarea acordului Brexit dacă promite un referendum

Parlamentar britanic: Theresa May poate obţine aprobarea acordului Brexit dacă promite un referendum

„Dacă doreşte să obţină aprobarea acordului, ar putea să condiţioneze acest lucru de organizarea unui nou referendum, care să îl confirme”, a transmis miercuri Wollaston, unul dintre cei trei parlamentari conservatori nemulţumiţi de guvernarea premierului Theresa May.

„Sper ca prim-ministrul să îşi dea seama că cea mai bună metodă pentru a obţine aprobarea este următoarea: să obţină aprobarea cetăţenilor britanici”, a adăugat fosta membră a partidului condus de May.

Un alt parlamentar care şi-a prezentat miercuri demisia din Partidul Conservator, Anna Soubry, a declarat că partidul a fost acaparat de extrema dreaptă, anti-europeană, ceea ce va duce la demisia mai multor parlamentari moderaţi.

„Adevărul este că bătălia s-a terminat şi cealaltă parte a câştigat. Aripa dreaptă, extremă, anti-UE, care a distrus fiecare lider în ultimii 40 de ani conduce Partidul Conservator din cap până în picioare”, a declarat Soubry.

Prim-ministrul britanic Theresa May a transmis miercuri că este „întristată” de decizia celor trei parlamentari de a-şi da demisia din Partidul Conservator, dar a insistat că toate deciziile pe care le-a luat sunt în interesul ţării.

Trei parlamentari britanici şi-au anunţat miercuri demisia din Partidul Conservator, condus de Theresa May, aceştia urmând să se alăture Grupului Independent, format din opt parlamentari care au demisionat din Partidul Laburist.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici