Parlamentar rus: Ancheta în cazul doborârii avionului malaysian trebuie efectuată de Ucraina

Investigaţia în cazul avionului companiei Malaysia Airlines prăbuşit în estul Ucrainei trebuie efectuată de autorităţile ucrainene, afirmă un parlamentar rus, Andrei Klişas, citat de site-ul agenţiei TASS.

176 afișări
Imaginea articolului Parlamentar rus: Ancheta în cazul doborârii avionului malaysian trebuie efectuată de Ucraina

Parlamentar rus: Ancheta în cazul doborârii avionului malaysian trebuie efectuată de Ucraina (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

"Ancheta în cazul avionului malaysian trebuie efectuată de Ucraina, pentru că aeronava a fost doborâtă pe teritoriul ucrainean", a declarat Andrei Klişas, preşedintele Comisiei pentru Afaceri constituţionale din Consiliul Federaţiei Ruse, Camera superioară a Parlamentului rus.

"Încredinţarea anchetei autorităţilor olandeze intră în contradicţie cu reglementările internaţionale", subliniază Klişas.

Avionul companiei Malaysia Airlines prăbuşit în iulie 2014 în estul Ucrainei a fost doborât cu o rachetă sol-aer de fabricaţie rusească, a stabilit Comisia de anchetă creată de Olanda, potrivit unor surse citate de CNN.

Avionul Boeing 777 al companiei Malaysian Airlines s-a prăbuşit pe 17 iulie 2014 în regiunea ucraineană Doneţk. Aeronava decolase de la Amsterdam (Olanda) spre Kuala Lumpur (Malaysia). Incidentul aviatic s-a soldat cu moartea tuturor celor 298 de persoane aflate la bord.

Raportul Comisiei de experţi din Olanda nu a fost încă publicat, dar copii ale documentului au fost trimise Departamentului american pentru Siguranţa Transporturilor şi companiei Boeing. Potrivit unor surse americane citate de CNN, avionul a fost doborât cu o rachetă sol-aer rusească lansată dintr-o zonă din estul Ucrainei care în acel moment era sub controlul separatiştilor proruşi. O parte din responsabilitatea pentru dezastrul aviatic este atribuită companiei Malaysia Airlines, pentru că a ignorat avertismentele referitoare la survolarea spaţiului aerian din estul Ucrainei.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici