Parlamentari din Duma rusă cer înlăturarea lui Putin

Deputatul rus Dmitri Palyuga şi alţi câţiva parlamentari din municipalitatea Smolninskoye din Sankt Petersburg au cerut pe 7 septembrie Dumei de Stat a Rusiei să îl destituie pe Vladimir Putin pentru ceea ce ei spun că sunt infracţiuni de trădare, scrie Kiev Independent.

43642 afișări
Imaginea articolului Parlamentari din Duma rusă cer înlăturarea lui Putin

Parlamentari din Duma rusă cer înlăturarea lui Putin

Palyuga şi deputatul rus Nikita Iuferev au postat pe Twitter citaţii ale poliţiei pentru "discreditarea autorităţilor de la putere" şi, potrivit lui Palyuga, deputaţii vor fi sancţionaţi cu amenzi. Doi dintre cei patru deputaţi citaţi au fost eliberaţi pe 9 septembrie, a declarat Palyuga.

Conform CNN, Palyuga spune că Putin este responsabil pentru "(1) decimarea tinerilor ruşi apţi de muncă, care ar servi mai bine forţa de muncă decât armata; (2) recesiunea economică a Rusiei şi exodul creierelor; (3) extinderea NATO spre est, inclusiv adăugarea Finlandei şi Suediei pentru a-şi "dubla" graniţa cu Rusia; (4) efectul opus al "operaţiunii militare speciale" din Ucraina".

Kremlinul a încercat din răsputeri să înăbuşe orice critică la adresa invaziei sale în Ucraina.

După ce a lansat o invazie la scară largă la sfârşitul lunii februarie, guvernul rus a acţionat rapid pentru a închide rămăşiţele presei libere din Rusia şi a introdus o nouă lege care impune sancţiuni penale severe pentru răspândirea de informaţii "false".

Potrivit OVD-Info, un grup independent care urmăreşte detenţiile din Rusia, 16.437 de persoane au fost arestate sau reţinute pentru activism împotriva războiului în Rusia de la începutul invaziei.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici