Parlamentul bulgar a ratificat aderarea Croaţiei la UE

Parlamentul bulgar a ratificat în unanimitate, vineri, aderarea Croaţiei la UE, Bulgaria devenind astfel una dintre primele ţări membre care au încheiat acest proces.

110 afișări
Imaginea articolului Parlamentul bulgar a ratificat aderarea Croaţiei la UE

Parlamentul bulgar a ratificat aderarea Croaţiei la UE (Imagine: Mediafax foto/AFP)

Tratatul de Aderare pe care Croaţia l-a semnat urmează să fie ratificat de fiecare dintre cele 27 de state membre UE pentru a intra în vigoare în iulie 2013.

În prezenţa preşedintelui Parlamentului croat, Boris Sprem, cei 180 de deputaţi prezenţi, din totalul de 240, au votat în favoarea aderării, fără abţineri sau voturi împotrivă.

"Succesul Croaţiei este un mesaj clar pentru ţările din Balcani al căror loc (...) este în marea familie europeană", a declarat cu această ocazie ministrul bulgar al Afacerilor Externe, Nikolai Mladenov.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici