Parlamentul ceh respinge proiectul de referendum privind scutul antirachetă

Camera inferioară a Parlamentului ceh a respins proiectul constituţional referitor la organizarea unui referendum special privind staţionarea unei baze-radar americane pe teritoriul acestei ţări.

5 afișări
Imaginea articolului Parlamentul ceh respinge proiectul de referendum privind scutul antirachetă

Parlamentul ceh respinge proiectul de referendum privind scutul antirachetă

Referendumul este promovat de opoziţia de stânga şi respins de Guvernul de centru-dreapta al premierului Mirek Topolanek.

Proiectul de lege, înaintat de deputaţii din cadrul formaţiunii social-democrate (CSSD) şi celei comuniste, avea slabe şanse să fie aprobat de 120 din cei 200 de deputaţi din Camera inferioară a Parlamentului, având în vedere că aceste două partide deţin împreună 98 de mandate, relatează CTK, în pagina electronică.

Proiectul a fost sprijinit de toţi deputaţii din opoziţie prezenţi, precum şi de trei parlamentari ai coaliţiei şi de deputatul independent Milos Melcak, fost membru CSSD. Membrii partidului ecologist, din cadrul coaliţiei guvernamentale, s-au abţinut de la vot.

Parlamentarul CSSD Zdenek Jicinsky unul dintre autorii proiectului, recunoscuse anterior că acesta nu putea să fie aprobat.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici