Parlamentul din Sri Lanka a ales un nou preşedinte, dar s-ar putea să nu fie pe placul protestatarilor ce l-au înlăturat pe ultimul

Parlamentarii din Sri Lanka l-au ales miercuri pe Ranil Wickremesinghe, care a fost prim-ministru de şase ori, ca preşedinte, pentru a-i succeda liderului destituit care a fugit din ţară, într-un vot care riscă să reaprindă tulburările politice din această ţară insulară din Asia de Sud.

277 afișări
Imaginea articolului Parlamentul din Sri Lanka a ales un nou preşedinte, dar s-ar putea să nu fie pe placul protestatarilor ce l-au înlăturat pe ultimul

Parlamentul din Sri Lanka a ales un nou preşedinte, dar s-ar putea să nu fie pe placul protestatarilor ce l-au înlăturat pe ultimul

Fostul preşedinte Gotabaya Rajapaksa l-a numit pe Wickremesinghe prim-ministru în luna mai, în speranţa de a aduce stabilitate într-o ţară cuprinsă de cea mai gravă criză economică din istorie. Wickremesinghe a devenit preşedinte interimar după ce Rajapaksa a fugit din ţară săptămâna trecută şi a demisionat prin e-mail.

Wickremesinghe, în vârstă de 73 de ani, este un politician experimentat. El a condus discuţiile cruciale privind un pachet de salvare economică cu Fondul Monetar Internaţional şi a fost susţinut de membrii coaliţiei de guvernare fragmentate. Dar este nepopular în rândul alegătorilor care îl consideră un apropriat al preşedintelui fugar Rajapaksa.

În urma votului celor 134 de parlamentari, Wickremesinghe l-a devansat pe fostul ministru Dullas Alahapperuma, care a primit 82 de voturi.

Sri Lanka este efectiv în faliment şi se confruntă cu penurii acute de alimente, combustibil şi alte bunuri de bază.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici