Parlamentul European şi-a ales cei 14 vicepreşedinţi

Parlamentul European şi-a ales marţi cei 14 vicepreşedinţi, dintre care trei au obţinut majoritatea absolută în primul tur de scrutin, iar restul de 11 au fost desemnaţi în cel de-al treilea tur, informează PE.

22 afișări
Imaginea articolului Parlamentul European şi-a ales cei 14 vicepreşedinţi

Parlamentul European şi-a ales cei 14 vicepreşedinţi (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Vicepreşedinţii au fost desemnaţi prin vot secret, deoarece numărul candidaţilor a fost mai mare decât cel al posturilor.

Doar trei candidaţi au întrunit majoritatea absolută (de 343 de voturi, având în vedere că au votat 701 membri şi 17 buletine de vot au fost declarate nevalabile), în primul tur de scrutin, în timp ce restul de 11 vicepreşedinţi au fost aleşi în cel de-al treilea tur de scrutin, organizat deoarece în cel de-al doilea nu s-a obţinut majoritatea absolută.

Vicepreşedinţii îndeplinesc ai multe roluri în cadrul Parlamentului. Astfel, unul din vicepreşedinţi îl poate înlocui pe preşedinte în cazul absenţei, a imposibilităţii exercitării funcţiei sau a participării sale la dezbateri. Preşedintele poate delega vicepreşedinţilor orice funcţie, precum reprezentarea Legislativului cu ocazia anumitor ceremonii.

Vicepreşedinţii, alături de preşedinte, formează Biroul Parlamentului European care se ocupă de relaţiile cu Parlamentele Naţionale.

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici