Parlamentul European va lua în discuţie măsuri DISCIPLINARE la adresa Ungariei

Parlamentul European va dezbate dacă politicile Guvernului ungar reprezintă un risc serios la adresa valorilor UE şi dacă este necesară impunerea de măsuri disciplinare împotriva Budapestei, informează site-ul postului BBC News.

1311 afișări
Imaginea articolului Parlamentul European va lua în discuţie măsuri DISCIPLINARE la adresa Ungariei

Parlamentul European va dezbate posibilitatea impunerii de măsuri disciplinare la adresa Ungariei

În urmă cu doar câteva luni, Comisia Europeană a iniţiat un proces similar împotriva Polonei.

Este pentru prima oară când Parlamentul European încearcă să impună sancţiuni prevăzute în articolul 7 din Carta Uniunii Europene, ce include măsuri ca suspendarea anumitor drepturi ale statelor membre, cum ar fi dreptul la vot.

Premierul ungar Viktor Orban a indicat că intenţionează să ţină un discurs în Parlamentul European pentru a prezenta contraargumente la acuzaţiile ce sunt aduse Ungariei.

O serie de europarlamentari susţin că Guvernul condus de Viktor Orban încalcă valorile UE, citând politicile Budapestei în ceea ce priveşte justiţia, mass-media, universităţile şi migraţia, inclusiv o lege ce criminalizează ajutorul acordat azilanţilor.

Pentru ca rezoluţia împotriva Ungariei să fie adoptată este necesară o majoritate de două-treimi din europarlamentari, votul urmând să se desfăşoare miercuri.

 

Răspunde pe site-urile Aleph News, Mediafax, Ziarul Financiar și pe paginile noastre de social media - ȘTIU și Aleph News. Vezi răspunsul la Știu, de la ora 19.55, Aleph News.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici